In de media

Artikel Jeroen Deben Facebook - 23 november 2018

23 november 2018

Ervaringsverhaal Jeroen Deben, Fractie-assistent PvdA Almere

De Participatiefabriek is op bezoek geweest bij de Almeerse PvdA-fractie en wethouder Jerzy Soetekouw. Fractie-assistent Jeroen Deben heeft daarna meegedraaid op onze locatie ’t Kardoes. Hij heeft hiervan een impressie gedeeld op zijn facebook-pagina. 

Lees hier meer

 

Artikel Almere Deze Week - 17 oktober 2018

17 oktober 2018

Bij het bezoek van Tweede Kamerlid Bente Becker en de Almeerse VVD-fractie was ook Almere DEZE WEEK aanwezig.  Onze aanpak m.b.t. statushouders en integratie is daarbij uitgebreid besproken.

Omdat in de politiek beslissingen worden genomen over deze onderwerpen is het belangrijk om de lokale en landelijke politiek te informeren over de dagelijkse praktijk van een werkervaringsproject als het onze. Daar is nu een mooi artikel over verschenen in de krant.

Lees hier meer

Persbericht Almere Deze Week – 30 mei 2018

30 mei 2018

De Participatiefabriek zoekt vrijwilligers voor begeleiding werkzoekenden

ALMERE – Ben jij een professional in-between-jobs, zzp’er, gepensioneerd, of zoek je een mooie uitdaging naast je werk? Kom dan donderdagavond 7 juni naar De Participatiefabriek. En ontdek wat jij met jouw talenten kunt doen. De Participatiefabriek is op zoek naar leermeesters, trainers en (taal)coaches.

Lees hier meer

jos van der lelie
Artikel Volkskrant 25 mei 2018 - Informaticadeskundige en oud-wiskundeleraar Jos van der Lelie geeft bhv-instructie brand blussen. Foto Marcel van den Bergh/de Volkskrant

25 mei 2018

REPORTAGE WERKLOOSHEID

In Almere zijn ouderen weer fluitend aan het werk

Met extra budget en speciale klantmanagers 45plus heeft Almere ruim 150 oudere werklozen aan het werk geholpen. Als tapasmaker, bhv-instructeur of met een eigen bedrijf. Succesfactoren? Persoonlijke aandacht en actieve begeleiding. 

 

Lees hier meer

Artikel 22 mei 2018 - Almere Deze Week - Even lekker uitzakken is er meestal niet bij voor Ron de Ruijter. “Ik maak vaak dagen van tien uur." (Foto: Almere DEZE WEEK)

22 mei 2018

Ron de Ruijter, gastheer Floriade BV 

Door Robert Mienstra

FLORIADE – Wie in de voormalige duikschool de Floriade bezoekt, loopt grote kans met een gulle lach ontvangen te worden door Ron de Ruijter. Hij werkt inmiddels een jaar voor de Floriade BV, zichtbaar, maar “ook vaak onzichtbaar als stille kracht op de achtergrond”, zoals hij zelf zegt. 

Lees hier meer

Persbericht Almere Deze Week 26 februari 2018 - Studenten verdiepen zich voor én na de hoorcolleges zelfstandig in de leerstof. (Foto: Studio Fred Rotgans / foto Rinus Lettinck)

26 februari 2018

Werkzoekende 45-plusser terug in collegebanken

STAD – Hogeschool Windesheim Flevoland opent de collegedeuren voor 45-plussers die deelnemen aan het werkervaringstraject van de Participatiefabriek. Werkzoekenden kunnen op de hogeschool hoorcolleges volgen en kennis opdoen die past bij het ontwikkelingstraject dat zij volgen om (weer) aan een betaalde baan te komen.  Studenten verdiepen zij zich voor én na de hoorcolleges zelfstandig in de leerstof.

Lees hier meer

Persbericht Almere Zaken nr.02 - 2018 - Froukje de Jonge (foto aangeleverd)

februari 2018

Persbericht Almere Zaken

Froukje de Jonge: Twee jaar geleden zette de gemeente samen met het UWV in Almere alle zeilen bij om 45-plussers met een bijstand- of WW-uitkering naar werk te begeleiden. Van de 295 deelnemers hebben 154 mensen (52%) betaald werk gevonden. In 2015 slaagde nog slechts 14% van de 45-plussers daarin.

Lees hier meer

Persbericht Almere Zaken nr.02 - 2018 (Bureau Tromp)

februari 2018

Lean Management Trainingen van Bureau Tromp vergroten kansen op de arbeidsmarkt bij deelnemers Participatiefabriek

Een aantal werkzoekenden verbonden aan de Participatiefabriek, een werkervaringstraject van de Schoor, heeft de mogelijkheid gekregen om een Lean Six Sigma Training te volgen bij Bureau Tromp en kan hun kansen op de arbeidsmarkt hierdoor aanzienlijk vergroten.

Lees hier meer